• 20th September
    2014
  • 20

Need of repost because we human, always forget. Some things are better left untold. “Kita hidup dalam society.

Realiti ke alam maya ke,
Dua dua life kena bagi benefits.
Bukan cuma tunjuk siapa kita,
Tapi moga kita tiada nanti,
Ada kebaikan dan pahala kita yang boleh bawa mati,

Hidup bukan cuma baik sorang sorang,
Bukan jaga perangai jaga diri dengan Allah sahaja,
Tapi dengan makhluq DIA juga.

Doa manusia,
Berguna.

Toksah jadi manusia yang sibuk sebar benci kan keburukan, bencikan dosa,
Tapi hakikatnya kita yang mulakan.
Moga usah jadi manusia backup buat dosa kerna kata diri tidak sempurna tapi bila ada nyawa terjerumus dosa kau kafirkan dia sampai mati.

Moga kita usah jadi manusia bila fakta diri indah indah saja, bio di alam maya konsep ketuhanan saja, tapi bila tinggalkan jejak atau komen pada manusia lain,

Kau tolak akhlaq jauh jauh dan kurang ajar tak tentu hala.

Ketenangan datang cara layanan dan cara bawak diri kita kepada Tuhan dan cara layanan kita kepada segala isi dunia dan kejadian Tuhan.
Ambil tahu.
Benda yang tak terkesan pada kita mungkin terkesan pada orang lain.
Treat people as how you want to be treated.

Personaliti dan adab tu dua perkara berbeza. Jaga akhlaq tak akan pernah hilangkan personaliti kita.
Sayangkan Allah harus seiring dengan action. Allah adil. Bila kita niat yang baik sekali, walau tak buat pun, Allah catat kebaikan pada kita. Bila kita buat lagi Allah catat berganda ganda kebaikan. Bila kita niat jahat tapi tak jadi buat, Allah catat kebaikan. Bila kita niat jahat dan buat jahat. Satuuu je kejahatan Allah catat.

Pemurahkan? Catatan tu bukan buat popular awak, buat bawak sama sama bila meninggal nanti ;’) kata nak jumpa kat syurga Allah kan”

  • 19th September
    2014
  • 19
  • 19th September
    2014
  • 19
  • 18th September
    2014
  • 18

feminishblog:

If you are a survivor:

I support you. I believe you. I don’t question what triggers you or your response to those triggers. These are authentic statements from me, and they will never not be true.

*please save this and look at it when the world starts closing in because your family, friends, or workplace don’t/won’t understand.

(via corbarr)

  • 18th September
    2014
  • 18
  • 18th September
    2014
  • 18
Happy dapat jumpa @nrlfatihahramli , kawan sekolah rendah yg naik van sama2 dulu.  11 tahun tak jumpa tapi dia sama je tak berubah. Kelakar. Hee. Yang slacknya ada sorg pakcik ni mengamuk sakan sampai marah2 nak bertumbuk masa aku drive kereta. Ya Allah cuakkk hanya  tuhan je tahu  weh. Huhuu. Apa pun we’re fine. Alhamdulillah.

Happy dapat jumpa @nrlfatihahramli , kawan sekolah rendah yg naik van sama2 dulu. 11 tahun tak jumpa tapi dia sama je tak berubah. Kelakar. Hee. Yang slacknya ada sorg pakcik ni mengamuk sakan sampai marah2 nak bertumbuk masa aku drive kereta. Ya Allah cuakkk hanya tuhan je tahu weh. Huhuu. Apa pun we’re fine. Alhamdulillah.

  • 16th September
    2014
  • 16
  • 16th September
    2014
  • 16
  • 16th September
    2014
  • 16

Pada sepertiga akhir malam itu ada berhembusnya satu angin cinta. Ia menyejukkan jiwa-jiwa kering, ia menyuburkan hati-hati tandus, ia menyegarkan tubuh-tubuh lesu.

Rukuk dan sujudlah di dalamnya.

Ahmad AlMeseiry (via thethoughtcupboard)

(via rahimi89)

  • 16th September
    2014
  • 16
Semoga Tuhan membukakan pintu hatiku untuk dia yang benar-benar menjadi penghuni hati, bukan untuk dia yang datang lalu pergi setelah aku cintai.
(via zeetriesta)

(via rahimi89)